JellyPages.com

Monday, March 8, 2010

burung pun tahu....

assalamualaikum w.b.t...alhamdulillah kita masih dipinjamkan sedikit usia oleh Allah untuk menempuh hari ini..


sekarang ni cuaca sangat panas,jadi pastikanlah kita minum air secukupnya setiap hari untuk memastikan badan kita mendapat cukup air(^.^)
disebabakan cuaca yang panas inilah ana sering mengelakkan diri ana keluar dari bilik jika tiada keadaan yang mendesak..pada petang yang damai ni ana pun mula membuka buku untuk persediaan exam mid sem rabu ni..tiba-tiba............................


cip cip cip cip cip cip cip
cip cicp cip cip cip cip cip cip cip cip
eh makin rancak pula burung-burung ni berbual..disebabkan bilik ana di tingkat paling atas,jadi banyak lah tetamu-tetamu datang merehatkan sayapnya di tingkap bilik ana..

allahuakbar alllahuakbar..
berkumandanglah azan dari laptop rumate ana ni..
apa yang menyentuh hati ana???
burung-burung tu terus berhenti berbual..senyap je..eh, bia betul burnung-burung ni??takkan la singgah kejap je??(ana bermonolog sendiri)
di sebalik langsir tu ana nampak kelibat mereka (si burung-burung) masih kelihatan tapi semuanya diam..

lailahaillallah...
tamatlah azan dari laptop rumate ana ni..

cip cip cip cip cip cip cip
cip cicp cip cip cip cip cip cip cip cip
habis je azan,burung-burung tu terus berbual semula..
ya Allah, burung-burung pun tahu menghormati seruan azan..
sedangkan kita manusia yang dikurniakan akal ni,time azan tu la lagi rancak nak berborak.lagi banyak idea + gosip-gosip yang nak diceritakan..seolah-olah dah takde waktu lain lagi nak bersembang..

ya Allah betapa besarnya keagunganMU yang KAU tunjukkan di depanku..
burung pun tahu nak hormat azan..
burung pun tahu time azan perlu diam..

tapi kita???????????

~tepuk dada,tanyalah iman~

wallahua'lam~

3 comments:

HaziratulQuds said...

Haziratulquds like dis
2 thumbs up!

Sri A'jilah Mohd Samsir said...

terima ksh haziratul^^

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.