JellyPages.com

Thursday, November 4, 2010

tensi! tensi!

assalamualaikum wbt..

mungkin ini adalah entri yang paling beremosi..perasaan yang bercampur baur...geram, marah, bengang, hangin, stress, tension..pehh memang banyak la..


ceritanya bermula begini..
telefon bimbit saya berdering dengan lantangnya..saya pun berlari-lari anak nak angkat phone..

saya:assalamualaikum, boleh sy bantu

orang yang kol: ni cik sri ke??

saya: ye saya.kenapa cik? (pemanggil adalah perempuan)

orang yang jol: cik datang interview pagi ni tak??

saya:mintak maaf cik.saya tak tau syarikat tu dan saya memang takde transport nak pegi sane..rasanya saya  MACAM TAK DAPAT NAK DATANG.

orang yang kol: tu BUKAN MACAM TAK DAPAT NAK DATANG..tu namanya MEMANG TAK BOLEH DATANG! cakap macam tu kan senang!

saya: tapi cik....

tutttttttt...tuttttttttttttttttt..tuttttttttt (oh talian telah dimatikan T___T)

pehh bahasanya memang indah kan?? ya Allah, waktu tu rasa macam nak meletup dah..hangin betul dibuatnya.saya punya la nak cover..tak nak la cakap direct kan yang saya memang tak nak pegi interview tu..waktu tu, dalam hati saya ni, saya bersyukur sangat2 sebab tak pegi sana..

yang kurik itu kendi
yang merah itu saga
yang cantik itu budi
yang indah itu bahasa
tp kalau ramai yang macam ni
tak indahla bahasa
marah orang membuta tuli
sekali aku penangan, kau taulah padahnya
(pantun panjang ntah bape kerat)


terima ksh cik bulat2, sbb dh dgr luahan hatiku ini:)

11 comments:

HaziratulQuds said...

pergh~ chill beb. Terkejut tengok cik Sri mengamuk di blog.
haha. btw, ko dpt interview dgn company ape beb. Seb bek pon ko xg. kalau staff mcm tu mmg susah la nak kerjasama kan.

Lagu khas smbg pantun beberapa kerat ko.

Ada A ada O bunyinya tidak lah serupa
yang kurik itu kundi
yang merah saga
baik budi indahlah bahasa

*peace no war~!!

Sri said...

company kt melaka position QC..tu la..bnyk hikmah dgn ape yg berlaku cuma saat kita nk lalui tu terase pedihnya..

terima ksh cik quds dgn smbungan lagu khas tu ^_- lagu itu bersiul-siul di bibirku skrg~

HaziratulQuds said...

Bersabar lah cik sri. Lagipon awak dah ada kerja menunggu kan =)

Anonymous said...

baru de kesmptn nk bc blog awk..dr semlm asyik membebel je keje ak..ahahha
awak saba yer ^_^..kan da dpt coklat bulat(saje nak bg coklat sbb nak bulatkan ko lg..nnt kalo de pertandingan guling2 ak nak ko menang)hahahahahahahha:)
chill ling <3(ttbe nak try jadik x bntuk love2 mcm dlm fb..hihi

Sri said...

aninomus:ahaha cm best spelling cmtu:p
time ksh la cik tuck..sy xkn menang dlm pertndingan tu sbb kalu tak awk yg 1st, awk akn jd 2nd:D sy ttp akn kalah..CIK BULAT2 kan??

Anonymous said...

alamak..salah la cik sri..cik bulat2 tu kawan kepada kwn sy..yg sy ni baru nak bekenalan ngan cik swi :)

nAsirah NasIR said...

sri, he..
sian kamu...
da ada keja tunggu?
bgs3..
eit, hm..pasl soalan kamu tnya nas dulu 2..
nanti nas jawab bley x?
hm, tgh prepare for final exam..
bley nak jawab...tpi nak jawab bg ayat korg fhm 2...
nas kena translate jap..
hehe...

take care k?
hm...kamu2...semoga kamu menten comel n sabar mcm dulu n skrg...

weee...
doakan sy lulus dgn cemerlang final exam phase 3a ni ek?
huhu...tq...

salam

Sri said...

nas! sy rindu kamu la:) xpe nas..yang penting nas prepare utk exm dlu ye..best of luck..smge dipermudhkn segala urusan nas..nas boleh!
doaku sntiasa bersamamu^_-

Fuchiha Fatiha said...

wawawa ser ak bau bce blog ko.wah company A (bkn name sebenar) ckp cmtu ke.tula dorg tu mmg cmtu.ak rse ati ak lapang pas da wat kputusan tu.chayok2 kite ser!!

Sri said...

umm tula..waktu kejadin,sy sgt2 la frustnye..tp skrg dh ok:)ayuh teh! teruskan usaha^_^ kita blh!!

Fuchiha Fatiha said...

da xyah sdey lg ser ngn kejadian tu. xyah diigat.ko xde rugi papae pn.huhu.ser~~on9 x?